Loading Events

BJJ SM 2023

September 23, 2023

Välkomna!
SM går av stapeln lördagen den 23 september i Stadions Sporthall, Eric Perssons väg 1E i Malmö. I år arrangeras SM i BJJ av Art of Roll IF i samarbete med Svenska Brasiliansk Jiu-Jitsu förbundet.

Preliminärt schema
Start kl. 09:00 med viktkategorier på 4 mattor. Därefter finaler på 2 mattor.
Prisutdelning.
Efter prisutdelningen kör vi igång med öppen klass.

Nytt för i år är att öppna klassen enbart är för dom som tagit sig till semifinal, dessa blir automatiskt anmälda till öppen klass. Vill du som tagit dig till semifinal inte delta i öppen viktklass behöver du meddela detta till sekretariatet snarast.

SM i BJJ är för juniorer och seniorer. SBJJF har valt att göra följande uppdelning av klasserna:
Junior-SM är för juvenile (16-17 år), som tävlar i en gemensam klass för vit-lilabälten.
Senior-SM är för adult, som tävlar i en gemensam klass för lila-svartbälten.

När två olika bälten möts i en match är det matchtid och regler för det lägsta bältet som gäller under matchen. Det vill säga att ifall ett lilabälte och svartbälte tävlar mot varandra så är det lilabältesregler och matchtid på sju minuter. I övrigt gäller ordinarie viktklassindelning enligt IBJJF:s regelverk.
SBJJF följer IBJJF:s regelverk kring sanktionerade tävlingar enligt IBJJF:s standard. Du som ställer upp och tävlar på BJJ SM och tar dej till semifinal har även möjlighet att, utöver din ordinarie viktklass, delta i öppna klassen med SM-status.

Riktlinjer för hur svenska mästare koras regleras av Riksidrottsförbundet som specificerar tydligt att det endast kan finnas en svensk mästare i respektive åldersklass som sedan kan delas upp i viktklasser samt dam- och herrklasser.

Vi hoppas att se våra nuvarande och blivande elitutövare kämpa om medaljer och SM-tecken den 23 september och vi ser fram emot att kora 2023 års svenska mästare på både junior- och seniorsidan!

Inträde: 50 kr, upp till 15 år gratis.
Varje förening kan få upp till 4 coachpass, beroende på antal tävlande. Coachpassen hämtas ut av ansvarig tränare på tävlingsdagen. Coachpassen är  inte personliga.

Vid frågor gällande SM kontakta Margareta Myhr, maggan@sbjjf.se.
Vid lokala frågor kontakta Marcus Bladh, marcus@sbjjf.se.

Share This Event

  • This event has passed.

Details

Date:
September 23, 2023
Event Category:
Event Tags:
Website:
https://sbjjf.smoothcomp.com/en/event/12306

Venue

Stadions Sporthall
Eric Perssons väg 1e
Malmö, Sweden
+ Google Map